dimecres, 7 de maig del 2008

Reflexions per a l'emprenedor

Farà cosa d’un parell d’anys vaig veure la pel·lícula “The Pursuit of Happyness” (La recerca de la felicitat) del productor italià Gabriele Muccino i em va agradar força. Aquesta està protagonitzada per Will Smith i va optar a l’Òscar com a millor actor protagonista masculí en la gala del 2007.

La pel·lícula està basada en la biografia del personatge real Chris Gardner, i ens situa en el San Francisco dels anys 80.
L’argument ens explica com se li va arribar a complicar la vida al protagonista a causa de les dificultats econòmiques produïdes pel mal funcionament de la seva idea de negoci, on hi havia invertit tots els estalvis. Quan semblava que la situació no podia empitjorar més, ho fa: la seva dona l’abandona deixant-lo sol amb el seu fill. A més a més el llogater el fa fora de casa perquè no pot pagar les factures, així que de cop i volta es troba al carrer amb un fill i sense diners. Tot i la situació extrema en la que es troba, en Chris no decau i motivat per donar un bon exemple al seu fill s’esforça al màxim per aprofitar totes les oportunitats que se li presenten per tal de millorar la situació. Aquesta pel·lícula parla sobre l’esperit de superació. La manera com afronta les dificultats és admirable.

Casualment al llarg d’aquestes dues últimes setmanes se m’ha fet referència varis cops a la seqüència que us adjuntaré a continuació. Aquesta la trobo interessant per la reflexió que en Chris fa al seu fill. Penso que és molt important que tot emprenedor ho tingui sempre ben present:




Voldria remarcar la frase: “Aquells que no són capaços de fer quelcom et diran que tu tampoc ho ets”, hi estic plenament dacord!

Tot just ara començo a introduir-me al món dels emprenedors. Fins ara he après alguns aspectes tècnics referents a la gestió empresarial i de la innovació, però afortunadament tots els professors que he tingut també han donat molta rellevància a deixar clar com d’important és creure en les idees i no tenir por del fracàs perquè com deia Henry Ford:

“El fracàs és l'oportunitat per començar de nou, de forma més intel·ligent”

Henry Ford

 
Hotel Formentera